( Ritter | 2015. 03. 04., sze – 00:55 )

Pufogtathatnék most ilyen magas labdákra szokásos szakállas poénokat, mint 'milyen anyagot tolsz? durva szer lehet!' meg hasonlók.
De azt gondolom, hogy csak rossz napod volt. A leharcolt P4 PC-k használatát egyáltalán nem tartom jó ötletnek. Desktopnak gyengék, routernek vagy nas-nak sokat fogyasztanak. Lakásfűtésre pedig van hatékonyabb megoldás is. De el tudok képzelni olyan élethelyzeteket amikor P4 van. Például amikor az "IT-savvy" unoka P4-gyel áll bosszút a nagyszülein mert gyerekkorában mindig étcsokival kínálták, pedig ő a tejcsokit szerette. Nem kellene P4 pc-t adni a nagymaminak de ha már úgy alakult, hogy a hulladéklerakó helyett a nagyszülő kapja legalább annyi legyen az IT-savvy unokában, hogy feltesz nekik egy user agent switchert. Menüből átállítható, bármely nem Alzheimer kóros nagyszülő képes megtanulni a használatát ha már a böngészést elsajátította.
Van igazság abban, hogy sok magyar webfejlesztőt minősít az a gépigény amit egy-egy nyitóoldal ma megkíván. Ezeknek a mobilweb változata képes elmenni egy 512 MB-os egy arm magos mobilon. Talán célszerűbb egy értelmes munkára már nem használható P4 pc-n is inkább ezzel a mobilwebes tartalommal próbálkozni, nem? Ha tíz perc helyett csak két perc alatt jön be a nyitóoldal már az is nyereség. A képek és betűk is szép nagyok lesznek egy pc képernyőjén, nagyszülőknek pont jó így.

Egyértelműen egy épkézláb pc konfiguráció használata lenne javallott. Ma úgy tűnik, hogy egy minimum Core i3 pc 4 GB rammal sok évig használható gép marad. A hardverigény számtalan tényező miatt nem nő oly meredeken mint korábban. De a belépő szint ettől még nem került le egy P4 szintjére.