( PaXTeam | 2015. 02. 27., p – 13:34 )

> Kérlek, mi a freeze végetérésének a feltétele, és milyen a visszatérési értéket ad?

ostoba kerdes, a freeze nem ter vissza, by design. amikor "kondicionalatlan vegtelen ciklus"-rol regeltel (amit stikaban atirtal kozben "feltétel nélküli végtelen ciklus"-ra, nem mintha sokat szamitana ;), az egy ertelmetlen felvetes volt, mivel a vegtelen ciklus vegtelen, nincs kondicioja a kilepesre. az egyetlen ertelmes lehetoseg az ertelmezesre az, hogy a cikluson *belul* van-e valami feltetel, es a pause() pontosan ezt csinalja. ha most azon porogsz (pun intended ;), hogy a freeze-ben levo ciklus vegtelen es elvileg soha nem er veget, akkor magad szivattad meg, mert te mondtal total ertelmetlen dolgot, en csak probaltalak megmenteni az egyetlen ertelmes ertelmezesi lehetoseggel. de ha nem, hat nem, ertelmezzuk a hulyesegedet a helyen.

> Valóban, már a mostani kód is sokat csinál, és azt is rosszul. Egy ilyen mérvű hibánál, nem hagyjuk lógva a rendszert.

mi a rossz pontosan? a default viselkedes (amit a systemd/distro/admin emberek hataroznak meg)? vagy a teny, hogy egyaltalan probalnak valami lehetoseget adni post mortem analizisre?

> Egy init rendszernél ne a usernek kelljen ezt reszelnie. Ez megint tervezési rész, a systemd fejlesztői az
> egyszerűbb megoldást választották.

mi az egyszerubb valasztas? egy exit lett volna az, nem a coredump/rescue shell/tetszhalott allapotban tartas.

> Egy rendszerkritikus program kihalása esetén, ne egy köztes állapotban hagyja a rendszert,

milyen koztes allapot? ezzel az erovel a rendszer mindig valamilyen koztes allapotban van ;).

> mert ez biztonsági szempontból igencsak gáz.

meselj, mit lehet kezdeni egy freeze-ben 'futo' processzel?

> Pl. jelen esetben ki tudná biztosítani azt, hogy egy folyamatosan respawnoló kód nem zabálja fel az erőforrást és nem
> borítja fel a bilit úgy, hogy utána az távolról kihasználható lesz?

mi koze egy respawnolo kodnak meg ez eroforrasok felzabalasanak (itt nem vilagos miyen eroforrasra gondolsz amugy) a freeze-hez? ugy van, semmi.

> Igen, az adminnak legyen joga magát szivatni, de ne az legyen az alapbeállítás.

ha az a bajod, hogy a nem-admin kepessegu felhasznaloknak rossz a default valasztas, akkor lehet menni panaszkodni a systemd/distro/admin emberekhez a valasztassal kapcsolatban. de mindez fuggetlen a kodtol, amit fikaztal, es amirol meg mindig nem derult ki, hogy mi a baj vele. ugy latom, hogy a sirva rohogesbol atmentel gorcsos erolkodesbe.