( saxus | 2015. 02. 26., cs – 00:57 )

Arról, hogy nem arról van szó, hogy X funkcióra A vagy B protokoll van, hanem arról, hogy ezeket a protokollokat (vagy akár fájlformátumokat) a jócégek nem arra használják, hogy a felhasználóknak jobb terméket/szolgáltatásokat adjanak el, hanem kizárólag a piaci dominancia építésére.

És nagyon jól látszik, hogy semmit nem ér az, hogy nyílt-e vagy sem, ha erőfölényével vissza tud élni és üzleti érdekből egy-egy olyan húzást művel, ami a felhasználóknak rossz.

Magam részéről már pl. várom azt a pillanatot, amikor a Google deklaráltan nem fog foglalkozni más böngészőkkel, rendszerekkel csak a Chrome/ChromeOS-el. Már most nem ritkán futok bele olyanba, hogy pl. a Youtuben valami nem akar menni, ami Chromeban megy. Windows Phone-nak meg már eddig is láthatóan számos alkalommal szánt szándékkal keresztbe tettek - pedig valahol én is Youtube user vagyok. (Jó példa az, hogy az egész használható Youtube kliens(ek)ből hogyan kényszerült mindenki vissza a böngészőbe, ami meg finoman fogalmazva is egy fos telefonon...) Vagy mondhatnám a G+-os összehányást, aminek az ég világon semmi értelme nem volt, csak az, hogy az addig jól használható komment rendszert fogták és elkúrták a G+ miatt. (A channel üzemeltetők siralmaiba nem tudok külön beleszólni, de nem egy videót láttam, ahol ki voltak akadva emiatt.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™