( marcabru | 2015. 02. 16., h – 19:44 )

Nagy -1

A történet végkifejletéhez hozá tartozik, hogy felépülhetett a gyár a természetvédelmi területen, illegálisan. Ez fontos és elszomorító dolog, akkor is, ha Zs. Ferenc valóban jogtalan eszközökkel küzdött ellene.

Tudom, léteznek ilyenek, de amíg 1-2 lelkes aktivista szedi a kamionszámra az utak mellé hordott szemetet

Nem tudom, honnan vetted, hogy a szemétszedés az természetvédelmi tevékenység. Szerintem inkább köztisztasági, és nem aktivisták, hanem közszolgáltatást végző cégek dolga, de leginkább a hatóságé, amelynek a szemetelést büntetni kell. Ezért fizetek adót. Ha nem szedi fel a szemetet senki, felszedném én is (lelkes aktivista), de akkor szeretném a fizetésem másik felét is megtartani. Off, de ez kábé olyan, mint amikor tőled, a webfejlesztőtől, Cisco hálózatmérnöktől vagy Java fejlesztőtől kérik a rokonaid-ismerősöd, hogy csinálj már valamit az Acér leptopukkal mert olyan lassú mióta a Jancsifijúk feltette rá a legújabb lövöldözősjátékot, ha már számítógépekkel foglalkozol.

Lényeg, hogy természetvédelem igenis magában foglalja a természetet károsító beruházások kevésbé károsító mederbe terelését, vagy végső esetben megakadályozását. Az általad említett "sárgapólósok" pedig nem természetvédő, hanem környezetvédő szervezethez tartoznak, ami teljesen más tészta.

Ettől még persze, ismétlem, ha tényleg az történt, ami a cikkekbe le van írva, és első fokon, nem jogerősen bizonyítást nyert, akkor az bizony zsarolás, és büntetendő.