( kamikaze | 2015. 01. 08., cs – 10:12 )

Múlik a francos idő. Tele vagyok olyan ismeretekkel amelyek rég elavultak. Ki a franc fejleszt Cobol-ban és ki használ CP/M-et? Nosztalgiával gondolok a 6510 es z80 procikra. Emlékszem a közfelháborodásra a világ első "marketing programnyelvének" (java) megjelenésekor, h mekkora vas kell feleslegesen. :) :)

Manapság már nem is vagy ember, ha nem használsz valamilyen framework-öt web fejlesztéshez. Hol van már a cgi-bin...? :) Nincs cloud-os alkalmazás? Milyen cég ez??? :) Nem használnak SCRUM-ot? Hű de régimódiak?

Ez nem az a szakma, amelyben tök jól szinten tartod magad évi egy gyorstalpalóval. Ha egy évet kihagysz pl. betegség miatt, már lemaradásban vagy.

Ráadásul az idő múlásával egyre többször hallod, hogy "nem illesz a vállalati kulturánkba". Ez azt jelenti, h öreg vagy és nem kellesz ide. :( Hiába vagy up-to-date. Nehéz 20 évvel idősebbnek lenni a HR-esnél, meg a kollégáknál.

A nagy tapasztalatú emberek 30 felett már nehezen találnak helyet, 40 felett pedig egyenesen reménytelen. A nagy multik kivonulnak sok területről ebben az országban és inkább regionális szolgáltatási központokból küldik a kölcsönzött munkaerőt. A gigaprojektek ideje pedig lejárt, inkább csak a supportból élnek mifelénk.

Infrastruktura uzemeltetes? Kiszervezik az indiánok közé.

Az egyetemről kikerült fiatalokat ültetik silókban gépek elé. Kódójjá napi 10 órát mint gép! Es igen, ilyen jellegű programozóból valóban hiány van. Mert inkább kimennek külföldre. Bár azt is el tudom képzelni, hogy elhiszik, hogy ez a multikulti.
Az a pár jó kis startup pedig kevés sajnos, hogy valóban világszinvonalú és érdekes munkát végezhessenek rendes fizetésért.

---
JMP $EA31

[ ...és már 10 éve regisztrált HUP felhasználó :) ]