( eax | 2014. 11. 28., p – 22:02 )

"google fiber Kansas City-ben. Kábeleket húz ki és NAGYON olcsón adja az internet szolgáltatást."

Az a nagyon NAGYON N A G Y O N olcso az konkretan 70 usd/ho, ami pillanatnyilag 17 305 ft. Osszehasonlitaskepp a digi 1000-es net 4690 ft, es ez utobbiban mar a kizsakmanyolo magyar adorendszer is benne van AFA-val meg kozmuadoval meg a tobbivel. Ez alapjan messze nem tunik vesztesegesnek, nalam ehhez jobban erto emberek szerint meg siman lehet rajta 12-35% IRR.

"bekábelez egy 30e-s kisvárost 30e $-ért"

Hogy mit csinal mennyiert? :)

"Csak mondjuk 20 év múlva mi lesz? A google ne lesz érdekelt abban, hogy a hálózatát fejlessze, ha ninss versenytársa, a versenytársakat meg eleve elriasztja, hogy 1) A google-nak már megvan a kiépített rendszere 2) Ha mégis belépne a piacra egy új versenytárs, a google számára még mindig ott az egyszerű lehetőség, hogy kiépítse az aktuális felhasználóinak a modernebb verziót"

A versenytarsat egy dolog tudja elriasztani, ha olcsobban jobb szolgaltatast nyujt, mint amit o tudna. Ha dragan ad szart, akkor pillanatok alatt lesznek versenytarsai, a 20 eve nem fejlesztett infrastruktura fogja oket a legkevesbe erdekelni. Ez alol kb. az egyetlen kivetel, ha az allam korlatozza a versenyt.

"Ez kb. tök hasonló ahhoz, mint amikor a Tesco / Auchan 50Ft-ért árulta a dinnye kilóját, és nem érdekelte, hogy a termelői ár ennél magasabb, így vesztesége van a dinnyén, mert azt behozta azon, hogy akik oda mentek dinnyét vásárolni, vettek sok minden egyebet is. A magyar dinnyepiac résztvevői viszont kb. halálra voltak ítélve"

Ez egy logikai bukfenc, a termeloknek total mindegy, hogy a kisker mennyiert adja a dinnyet (feltetelezve, hogy pl. a Tescohoz nem adott senki ajanlatot az Auchantol vett dinnyekkel, de ez nem tul realis).

"nem ok nélkül mentek a tüntetések"

Nem ok volt az, hanem cel: osszehozni egy allamilag segitett kartellt.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"