( ironcat | 2014. 11. 25., k - 10:27 )

A Samsung androidhoz „hozzáadott értéke” nekem nem jött be, de ez könnyen orvosható.
Régebben viszonylag nagy változások voltak az évente megjelenő új (csúcskategóriás) készülékekben, az előző évhez viszonyítva. Egyre erősebb hardware, jobban olvasható kijelző, videók gördülékenyebb lejátszása, jobb játékélmény… Szerintem most már van olyan erős a hardware, hogy egy következő évben megjelenő új verzió már nem sokkal tud majd többet. Így aki most (vagy már tavaly) megelégedéssel használja a készülékét, annak nem éri meg lecserélni, mert nem fog sokkal többet kapni.
Ez alól kivételt képeznek azok, akiknek mindig mindenből a legújabb kell. A kötelező autós hasonlat: Az autóipar már régen eljutott oda, hogy az emberek nem vesznek minden évben új autót, hiszen nincsenek jelentős változások, az új modell nagyjából annyit tud, mint a régi.

Az iPhone esete egy kicsit más. Egyrészt sokan presztízs kérdést csinálnak abból, hogy mindig a legújabb készülékük legyen. Bár a Samsung csúcskészülékei és az iPhone-ok ára között nincs sok különbség, egy Samsung készülékek birtoklása nem tekinthető státuszszimbólumnak. Másrészt az iPhone most lépte meg a nagy kijelzőre váltást, így egy új iPhone (a presztízs szempontok mellett) jelentős ugrást jelent az egy évvel ezelőttihez képest. Ez pedig még azokat is váltásra kényszerítheti, akik egyébként már az előző évi változattal is meg voltak elégedve, és presztízs okokból nem vettek volna új készüléket.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-