( Csab | 2014. 10. 28., k – 16:22 )

A baj az, hogy a tartalomszolgáltatónak nem elég, hogy fizetek a termékért, de "nevelni" és "oktatni" is szeretnének. Ők akarják megmondani, hogy mit tehetek azzal, amit eladtak nekem és mit nem.

Mintha a tejre ráírnák, hogy naponta kizárólag 3 decit fogyaszthatok, reggel 7-10 között...

Leginkább az Apple/Microsoft filozófiáján tükröződik mindez. Az iPhone-ra bármit telepíthetsz, amit az Apple megenged neked.

A pénz nem elég, még korlátozni is akarnak. Volt DVD, amit megvettem, tönkrement, tele volt repedésekkel. Megkérdeztem, hogy ha már megvettem kedvezményes áron kicserélik-e (a tartalmat megfizettem, hordozócsere). Nem, vedd meg újra. Természetesen még utoljára lemásoltam a saját jogtiszta példányom, azon játszom a filmet.

De az Ubisoft játékai is hasonló filozófiával élnek. Először warezoltam, utána megvettem magyar nyelven és telepíttem hozzá a NoCD crack-et is. Mert ugye ha minden indításnál a DVD-t be kellene rakni, már rég tönkrement volna és pengethetném újra a 10-est. Az UPlay segítségével pedig még a DVD-zgetést is sikerült alulmúlniuk. Kizárólag akkor tudok bizonyos funkciókat használni, ha náluk tárolom a játék mentéseit. Eljutottunk oda, hogy a crack többlet értéket hordoz az eredetihez képest.