( Imo | 2014. 10. 27., h – 16:07 )

Pl. az eula-ban már sokéve nincs benne kategórikusan, hogy visszajár a pénzed, ha nem fogadod el. XP-nél még igy volt, 8.1-nél már igy hangzik: "You may contact the manufacturer or installer to determine its return policy and return the software or computer for a refund or credit under that policy. You must comply with that policy, which might require you to return the software with the entire computer on which the software is installed for a refund or credit, if any."

Azaz kérdezd meg a gyártót és majd a saját policy-ja alapján eldönti, hogy visszaveszi-e, ha igen, akkor a teljes gépet vagy külön a szoftvert. (utóbbira nem fogsz példát találni teljes gép esetén, csak külön vásárolt szoftver esetén, de ugye mi nem arról beszélünk)
A komplett géped visszaviheted és ha rendes a gyártó vagy eladó akkor visszaadja a pénzt. De arról szó sincs, hogy a szoftver árát kaphatod vissza, azaz ugyanott vagy amit minden épeszű ember mindig is mondott: vegyél olyan konfigot amin nincs windows, ha nincs rá szükséges, sokszáz ilyen van. Ha nem találsz megfelelő konfigot, akkor igy jártál, fizetsz egy számodra felesleges dologért, eldöntheted, hogy igy is kell vagy nem. Ezer példa van ilyenre az autóknál (lásd feljebb) és szinte minden több komponensből álló terméknél.