( KeeF | 2014. 10. 21., k – 20:19 )

akkor valamit lehet, hogy en nem ertek? azt allitottad, hogy a systemd szepen ellenoriz mindent, persze csak azt amit megmondasz neki.
igy szepen irogatod a configot, hogy melyik interface/akarmi kell hogy keszen legyen mire indul a bind. ez ugyanaz mint amikor az init-scriptbe irogatod. tehat nem akkora vilagmegvalto dolog ez a systemd-ben.
raadasul azert a bind (tetszoleges alkalmazasra cserelheto) iroi eleg batrak (vagy eppen tudatlanok) lennenek, ha majd arra hagyatkoznanak amit a systemd/smf/sysvinit/akarmi mond. vagyis meg csak nem is mondja, hanem egy akarmilyen, akarki altal modositott/modosithato systemd-config/sysvinit-script allitja, hogy minden rendben azzal, hogy elinditja? azert megiscsak vannak a bind-ben nemi ellenorzesek az indulasnal en ugy tudom. pl. bindeles, log-file megnyitas sikeressegenek ellenorzese es a tobbi.
mivel ezeket ugyis megcsinalja az adott alkalmazas, ezert kulon jo, hogy elotte lefut meg egyszer ugyanez. csak hogy gyorsan tudjanak indulni a service-ok...

ok, ez egy eroteljes sarkitas. azert remelem ertheto volt, hogy mit gondolok errol a mindent a systemd-nek kell csinalnia dologrol.
azzal egyetertek, ha egysegesitik az init-rendszert, raferne. csak az irany nem tetszik.