( uid_194 | 2014. 10. 21., k – 10:55 )

Igen, ha neked van rá szükséged, akkor ne várd az dadusnénitől, hogy kitalálja és megnézze, hogy minden megvan-e. Felnőtt, önálló(!) ember vagy. Mint ahogy egy szolgáltatásnak is önállóan el kell tudnia dönteni, hogy el tud-e indulni, vagy sem.

De, 2014-ben elvarom, hogy a programok dolgozzanak ertem, es ne forditva. En sem mindent magam csinalok, hanem mas emberekre, az o munkajukra tamaszkodom. Nem javitok mosogepet, nem nyulkalok elektromos vezetekhez, mert van aki megcsinalja ezt helyettem. Pedig szuksegem van mind mosogepre, mind elektromossagra. De nem fogom tudni soha "kidebugolni", miert romlott el a mosogepem. (Igen, sarkitas kicsit, ez van.)

Tudhatja a sysvinit is ezt, nem túl bonyolultan, de akár lehetne a sysvinit-tel együtt élni képes, meglévő eszközt is használni, ha például függőségek kezelésére van ingerenciád.

Igen. Linuxon ez evek ota igy van, ezert vannak a Required-$foo: headerek az LSB init scriptekben. De ez egy elegge torekeny megoldas, mert a sysvinit buta, es nem ad eleg informaciot ahhoz, hogy tenyleg hatekony es korrekt megoldast lehessen ra epiteni.

A Linux-on meg egészen másképp lesz ezek után, mint a többi Unix, vagy Unix-szerű rendszeren... Ugyanis létre lett hozva egy Linux-only megoldás...

Nem akarlak elkeseriteni, de Linuxon mar egy jo ideje mas a rendszer. A dependency based parallell boot (Debianon 2010 majus ota default) legjobb tudomasom szerint linux-only. BSD-ken szinten tok maskepp mukodik az init, bar vannak hasonlosagai. Solaris SMF, es a tobbi UNIX amihez volt szerencsem, mind-mind egy kicsit mas volt.

A Linux-only megoldas mar joideje letezik, es hasznaljuk.

Az inittab jól használható, csak ismerni kell, hogy mire való, mire jó, és mire nem jó.

Igen. Amire egy modern rendszerben szukseg van, arra peldaul nem jo, mert nincs meg nala elegendo informacio.

Peldaul a resource kezeles, privat halozat/fs namespace kezeles, cgtop es hasonlo megoldasokat sysvinitre epiteni szep kihivas lenne. Marpedig ezekre egy olyan kornyezetben, ahol jopar containert futtat az ember, igencsak szukseg van. Meg lehet oldani barkacsolt scriptekkel, de az nem lesz se kenyelmes, se hordozhato, se standard.

--
|8]