( zeller | 2014. 10. 21., k – 10:40 )

Igen, ha neked van rá szükséged, akkor ne várd az dadusnénitől, hogy kitalálja és megnézze, hogy minden megvan-e. Felnőtt, önálló(!) ember vagy. Mint ahogy egy szolgáltatásnak is önállóan el kell tudnia dönteni, hogy el tud-e indulni, vagy sem.

Tudhatja a sysvinit is ezt, nem túl bonyolultan, de akár lehetne a sysvinit-tel együtt élni képes, meglévő eszközt is használni, ha például függőségek kezelésére van ingerenciád.

A Linux-on meg egészen másképp lesz ezek után, mint a többi Unix, vagy Unix-szerű rendszeren... Ugyanis létre lett hozva egy Linux-only megoldás...

Az inittab jól használható, csak ismerni kell, hogy mire való, mire jó, és mire nem jó. Olyan service-t respawn-olni, ami pl. tetszőlegesen rövid idő után is elhasalhat, olyat nem szabad, mert ki fogja hajítani az init (respawn too fast). A daemontools ezt (is) megoldotta, illetve azt, hogy kényelmesen lehessen a kezelt (életben tartandó) szolgáltatásokat indítani/leállítani.

A logolásról írtban szerintem van egy logikai hiba: A hálózattól nem szabad függenie, hiszen hálózat nélkül is kell logolni. Ha nincs hálózat, oldja meg, hogy helyben bufferel/etc, de ne fogja meg a rendszert. Ha viszont az a cél, hogyt csak működő központi logolás mellett éledjen fel a gép, akkor ne csodálkozz, hogy kihúzott utp-kábellel nem indul el rendesen :-P