( zeller | 2014. 10. 21., k – 10:19 )

Mit nem ad?! Jól definiált folyamatot ad a rendszerindító scriptek futtatásához. Pont. Ennyit, és nem többet vállal ezen a területen. Úgyhogy a "nem ad keretet" felvetés olyasmit kér számont a sysvinit-en, ami by design nincs benne. Ezt viszont baromi egyszerű, átlátható módon teszi. Mégegyszer mondom, hogy azok a scriptek, amik ezt a funkciót használják azok az adott alkalmazás/szolgáltatás részei, nem pedig az init-hez tartoznak, a minőségükért nem az init, hanem a script elkövetője felel.
Az, hogy egyes disztrók milyen közös eljáráskönyvtárat hegesztenek a sysvinit-es scriptek megsegítésére, az az adott terjesztés (és azon belül a sysvinit-hez csomagolt scriptek) karbantartójának a felelőssége. Sajnos bolondbiztos, korrekt hibakezelést, a futás feltételeinek részletes ellenőrzését is tartalmazó indítóscriptből nagyon kevés van. De ez megint csak nem az indítóscriptet meghatározott helyen/időben/paraméterrel lefuttató komponens hibája.
Ha írsz egy scriptet, és berakod a /etc/cron.daily/ alá, és ez a scripted hülyeséget csinál, rosszul működik, etc. akkor az anacron lesz a hibás vagy te?