( Salcay | 2014. 10. 20., h – 23:17 )

Felfújjátok ezt az egészet, pedig baromi egyszerű! Valakinek a tudása, tapasztalata, és céljai olyanok, hogy a sysvinit felel meg neki, másnak meg olyan, hogy a systemd. Maradjon meg a választás lehetősége! Ennyi a nagy kérés!

Az, hogy valaki átlátja a script dzsungelt, az jó. Igen, át lehet látni, disztrók közt is, és ki is lehet irtani. Nem kötelező a gyakornokok által összekalapált vackokat használni. Épp erről szól ez az úgynevezett "unix filozófia". Megvan a lehetőség a választásra! Csinálhatod másképpen, és nem kell azon az úton maradnod, amit a fejlesztők megálmodtak! Gyakorlatilag mindegyikőtöknek épp úgy adott a lehetőség, hogy saját init rendszert írjatok! Ja, hogy nincs hozzá elég tapasztalat/tudás/idő/anyám tyúkja? Megesik! Akkor használd azt, ami van, és aki meg tudja mit akar, azt hagyd menni!

Másrészt, a sysvinit még unixra íródott, ami azért erősen experimental cucc volt, és nem a bolondbiztos használatra találták ki. Aki hozzányúl, tudnia kell mit csinál, mert ráfaraghat.