( Hiena | 2014. 10. 06., h - 20:42 )

"Hrrrmmmm..."-ahogy Yoda mester mondaná
Gyönyörű gondolatmenetek vannak az írásban. Pl. Egyetlen szép csavarral állítja be az átlagos FOSS fejlesztőt homofób rasszistának és saját magát a megértő hősnek. Ez eléggé jogvédős duma.
A másik probléma az arccal, hogy túlságosan erős a PR-je, ahhoz képest hogy mekkora szopást okozott a két olyan dolgokba is belenyúlva amibe nem kellett volna. Pontosabban nagyon rosszul nyúlt bele. A linux hangrendszerre igencsak ráférne egy alapos kipofozás, erre ő fölé húz egy réteget és innét kezdve el van intézve a dolog. Egyetlen probléma, hogy mire épp kiveszett volna az OSS (ami a maga agyhalottságaival még egész emészthető valami), végre kezdene stabilizálódni az ALSA, erre kap az egész egy újabb pofont.
A systemd fantasztikus képződmény. Épeszű ember csak bottal piszkálja és csak biztonságos távolságról, nehogy meginduljon és elszabadult monolitként agyoncsapja. Közben pont az init rendszer átláthatóságát heréli ki. És itt egy pillanatra egy kicsit a paranoiám is beindul, mert egy szűk fejlesztői csoport által kézben tartott, átláthatatlan, a bekapcsolás első pillanatától működő rendszer a nemzetbiztonsági szolgálatok álma. Melyik szektorban is érdekelt a Redhat? Oh, wait...

Szóval, popcornos téma...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "