( GCS | 2014. 10. 01., sze - 07:20 )

Pontos és friss hír. Debian-osként hozzá kell tennem hogy ettől mégis árnyaltabb a kép.
Gond csak azzal van/volt hogy a kFreeBSD csapat már régen nem küldte az időszakos (ún 'bits') leveleit a Release Team-nek. Port állapotának frissítése közben megtörtént és (bár nem vagyok a RT tagja) valójában minden rendben van.
A GNOME3 DE nem lesz a kFreeBSD port része, de minden más megfelelően működik. Egyre több felhasználói telepítési log érkezik és az egyik porter is komplex rendszert használ.
NFS-en felcsatolt ZFS pool-ról akadásmentesen néz 1080p videót mplayer-el, kétmonitoros gépén amelyen napszaktól függően állítja a szinskálát. Teljes részletességű beállítással elfogadható sebességel játszható a FlightGear játékkal. Tudja használni az USB-s TV tunerét, kis kiegészítéssel megy a Suspend-to-RAM (S3) állapot is. Tud internetezni az USB-re csatlakoztatott telefonján keresztül.
Sebességgel sosem volt nagy gond, de Wheezy óta több változtatás segíti hogy Jessie-ben még gördülékenyebben menjen a rendszer.

Összességében több ember dolgozik hosszú távon a porton és már most a csomagok több mint 90% elérhető rá. Így nem ismert olyan ok, ami miatt ne lehetne a Jessie kiadás része a kFreeBSD port. Eredeti bejelentés: https://lists.debian.org/debian-bsd/2014/09/msg00282.html