( trey | 2014. 09. 17., sze – 08:55 )

Ja, egyébként nem új találmány, mert már a T10-es Ericsson-omon is volt a '90-es évek végén valami hasonló, de rendkívül jó feature a többszínű és szabadon konfigurálható LED notification light.

Elég rápillantani a telefonra és anélkül, hogy a kezembe venném, tudom, hogy akar valamit mondani. Más színnel és villogási intenzitással (szabadon definiálható) jelzi, ha levél vagy SMS jött, más színnel, ha nemfogadott hívásom volt, más színnel, ha az akku lemerülőfélben van.

Az ilyen apró dolgok azok, amikről nem is tudsz, nem hiányoznak (vagy legalábbis azt hiszed) ha iPhone-t használsz. De ha átállsz, baromi könnyen rájuk lehet kapni.

Pl. nekem régi szívfájdalmam volt iPhone-on - sokan röhögtek is rajta -, hogy a Home képernyőn az óra ikon egy időben nem mutatta az időt. Meg kell nézni egy régi firmware-es 3G-t. Áll rajta az óra. Később (évekkel később) ezt javították.

- "Minek mutatná? Ott van fenn a tetején az óra!"

Jött a sok fanboytól. Persze, de ez nem arról szólt, hogy mennyi az idő. Ez arról szólt, hogy technikailag szartak bele megcsinálni. Nincsenek widgetek. A világ vicce. Az android világban évek óta van. Ja és ezeket szóvá tettem akkor is, amikor iPhone felhasználó voltam.

Erre mit hallok? Jönnek a widgetek az iOS 8-ra. Hurrá! Évek csúszásával.

Szóval aki nem elfogult, látja ezeket a dolgokat. Aki nem, annak meg kár mondani.

Ja és az Apple részéről meg van ideologizálva, hogy ami nincs nála, az nem is kell az embernek. Nevetséges látni, hogy hogyan dőlnek le az általuk felépített nevetséges korlátok (képernyőméret, egykezes használat, widgetek, copy&paste) mert egyszerűen be kell látniuk, hogy az általuk szajkózott faszságok tarthatatlanok.

--
trey @ gépház