( trey | 2014. 09. 17., sze – 08:28 )

"Macerálom eleget a technológiát akkor amikor fizetnek érte, azon túl nem kívánok ilyesmivel szívni, ezért is piszok egyszerű nekem az iPhone. "

Az iPhone lényege és egyben előnye, hogy még az ostoba emberek is olyan egyszerűen tudják használni, mint a wc papírt. Ez tiszta sor. Nem sokat kell gondolkodni. Két hete használom (pont ma van két hete, hogy átálltam) a One-t, de semmivel sem macerálom többet vagy szívok vele, mint az iPhone-nal. Gyakorltatilag az első két-három napon belaktam, azóta pedig csak használom probléma nélkül. Néhány dolog máshogy van, néhány dolog nem úgy van, vagy alapból hiányzik, de van, ami meg ezen van és tetszik és nem volt az iPhone-on. Meg kell tanulni néhány új dolgot, de ez könnyen megy. Két hét után kezembe vettem az iPhone 5-öt és fura volt az egész.

"Viszont amint beugrik második készüléknek egy más osel felvértezett kütyü, meg vagyok lőve kicsit."

Ezt így nem lehet szerintem. Vagy teljesen átállsz vagy nem. A második készülékkel az a baj, hogy mindig önkéntelenül is hasonlítgatni fogsz. Az iPhone-nak is bőven megvoltak a maga problémái. Tudnám sorolni hosszasan, de ha elfogult vagy egy kicsit is az iPhone felé, akkor önkéntelenül az arra fogsz jutni párhuzamos használat esetén, hogy az a jobb.

"Bőven 300€ fölött költött már app-ekre, így egy teljes platformváltás bőven túlmutatna a készülékvásárlás költségein."

Jézus-mária. Ennyire nem szeretnék egy telefontól függeni. Én igyekszem úgy használni, ahogy van.

"Az ilyen-olyan eszközeimről már nem is szólva. Ennek ellenére az i4S-i6 váltás után, megpróbálok megint egy 6310i - Sony Z3 compact váltást is. Meglátjuk mi sül ki belőle."

Ebből szerintem az, hogy maradni fogsz az iPhone mellett. 3 generáción keresztül volt ez így nálam. Én nem látom az Apple-ben azt a nagy innovációt, amit regélnek.

Sokan ott követik el a hibát, hogy fognak egy 200 ezer forintos iPhone-t és összehasonlítják egy felébe, harmadába kerülő androidos telefonnal. Nyilvánvaló, hogy almát a körtével.

"Érdekelne, hogy ez Nálad nem játszott szerepet, vagy alapvetően nem is használsz olyan mennyiségű app-et, hogy a döntést befolyásolta volna?"

Egyrészt tudatosan nem használtam iPhone-on sem 3rd party app-okat nagy mennyiségben. Csak azt, amire szükségem volt, de azt is nagyon megválogattam. Ahogy feljebb írtam, nekem bőven 10 ezer forint alatt volt a megvásárolt alkalmazások értéke. Ráadásul ezek közül egyetlen egy maradt meg a telefonomon az évek során. Szóval nálam ez nem volt szempont.

Én azt csináltam, hogy 2 óra alatt átálltam, lementettem full backup-pal az iPhone-t (biztos ami biztos :), nyomtam egy factory reset-et rá és kész.

Kérdezem magamtól, hogy hiányzik-e. A válasz eddig az, hogy nem.

Egyébként megfigyeltem, hogy vannak olyan, az iPhone-on meglevő mobilhálózat-kezelési bugok, amik a One-on egyáltalán nem jönnek elő. Ja és az iPhone 4 és 5 szerintem továbbra is hazudik a térerőkijelzéssel. Több pálcikát (újabban gombócot) tesz ki, mint amennyit az az adott helyzetben megérdemelne.

--
trey @ gépház