( Nyosigomboc | 2014. 08. 28., cs – 02:06 )

"Nem tudnak, mert nincs kulcsuk."
Kifele gond nelkul mukodik szerintem.

Elozo munkahelyemen legalabbis igy csinaltam, es amig nem volt beallitva a VPN, addig a mostanin is. Bentrol inditottam egy plinket/puttyot a tunnellel (-R5901:localhost:5901), otthonrol meg visszamentem ezen keresztul VNC-vel (vagy rdesktoppal).
A plinket bele kell tenni egy vegtelen ciklusba, hogy adott ido utan (sleep xy) ha szakad, kapcsolodjon vissza. Na meg otthon csinaltam egy kulon usert, ami kapott egy passphrase nelkuli kulcsot, es a default shelljet atallitottam egy olyan 3 soros programra, ami nem lep ki soha, csak folyamatosan sleepel (szoval akarmeddig nyitva tartja a kapcsolatot). Ja, es az otthoni sshd-t kitettem a https portra, azt a legtobb helyen kiengedik, szoval akarhonnan be tudok lepni a gepemre.

Azert a VPN pont arra valo (tavolrol is be tudjanak jutni), szoval erdemes lenne meggondolni a hasznalatat. Egysegsugaru usereknek mindenkepp.
Plusz ha valami belso serverre tavolrol belepve WoL-al el tudja inditani a gepet, az meg kenyelmesebb. Ezt is meg lehet oldani ssh-n keresztul, de macerasabb.

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.