( muszashi | 2014. 08. 27., sze – 08:44 )

A probléma arról szól, hogy pont a saját benti gépüket kell elérniük, mint közös olyan nem létezik. Vannak persze közös megosztások, de a faladat az hogy a saját profilja jöjjön be a saját maga által használt programokkal és mindennel. Ez mivel roamin profil van, simán megoldható. A legtöbb program a hálózati saját meghajtójára van telepítve, tehát csak akkor működik ha látja a szervert és pont úgy mintha fizikai gépnél ülne. Tehát a júzer végül is mindenhez hozzá fér, max bizonyos dolgokhoz (közös könyvtárak) nem teljes joggal.
Ilyentén sok értelme nincs még egy réteget tenni az igazi benti háló és terminál szerver közé, mivel gyakorlatilag ahhoz hogy dolgozni tudjon a helyi szerver összes szolgáltatását el kell tudnia érni, tehát pl egy tűzfallal leválasztva minden használható portot úgy is nyitva kell tartani.

Egyébként az általad írt koncepcióhoz hasonlóan megy ott egy terminál szerver már vagy 8 éve (win2k3) de az pontosan a belső és külső hálóról is le van választva, tehát bentről is és kintről is csak rdp-n érik el. Ott viszont önállóan működő program van, ami csak ott fut, ezért tehettem meg hogy leválasztottam a belső irányból is. Itt viszont mindent használniuk kell, pont úgy mintha bent lennének.

...egyébként egyre inkább hajlok a sima rdp-re, de csak fix ip címekről.

--
Rózsár Gábor (muszashi)