( tselmeci | 2014. 08. 21., cs – 17:33 )

6-7 éve töltöttem ott másfél évet. Talán rossz üzletághoz kerültem, nem tudom, de szakmailag jóformán semmit sem tudtam ott fejlődni, elég vacak munkákat (a németek által levetett tesztelést) kellett csinálnom. Viszont lehetett külföldre utazni (főleg Németországba), akár huzamosabb kint tartózkodást "intézni"; valójában a cég kereste is azokat a munkavállalókat, akik hajlandók kimenni hosszabb időre külföldre - nem tudom, most hogy van. Ilyen esetekben elég jól is fizetett. Akkoriban én pályakezdő voltam, nem tudom, egy tapasztalt embernek mennyire fizettek jól. Én elégedett voltam a fizetésemmel, de nem éreztem azt, hogy többet keresnék, mint az átlag.

Ha nincsenek komoly szakmai ambícióid, hanem csak jól akarod érezni magad, megszédít a csicsás irodaház, az ingyen víz (süti?) stb., esetleg mennél külföldre is a cég berkein belül (és nem akarsz túl sokat dolgozni), akkor jó hely lehet.

Nekem voltak szakmai ambícióim, ezért eljöttem (azóta kiderült, hogy jó döntés volt).

Akinek bejött a cég, ne vegye magára, az enyém is csak egy vélemény. Más üzletágaknál lehet egészen más a helyzet, a med-nél pl. azt hallottam, komolyan fejlesztettek a magyarok is.