( Csab | 2014. 08. 06., sze – 07:06 )

Mondjuk az ukrajnai kérdés inkább tragikomédia. 1956-ban minket is feltüzelt az USA, amikor meg bejöttek ezrével az orosz tankok, szimplán részvétüket kívánták. Pusztán 300.000 ember hagyta el az országot, tízezrek haltak meg, tegyük hozzá feleslegesen. Jól mutatott a hírekben, hogy a gonosz oroszok ennyi magyart megöltek. Jók ezek a hírek, főleg ha az USÁ-ról szólnak.

Minél régebbről nézem a történteket, annál nagyobb baromság az egész. Egyik kommunista kormányt elzavarják, a második vonalas kommunisták (Nagy Imre) átveszik a hatalmat, az oroszok meg vérbe fojtják a forradalmat. Semmi értelme az egésznek: Hruscsovnak be kellett volna áldozni az első kormányt, a Szovjetunió és Moszkva testvéri üzenetét küldeni a baráti szocialista magyaroknak és kicsit visszavenni a tempóból. Szimplán diplomácia lett volna az egész, ha az USA nem segít bele hathatósan.

Ukrajna dettó ugyanez. Mit gondolnak, ha belépnek a NATO-ba Putyin majd újságot olvas? Amint belépnek az EU-ba, azonnal 5000 euro lesz mindenki fizetése és eljön a várva várt boldogság Ukrajnára? Mi itt röhögünk az egész népmesén, ott meg ilyen baromságok miatt fegyvert fognak egymás ellen.