( Csab | 2014. 08. 05., k – 17:55 )

> nem véletlenül kezdtek el ájemefezni egyből.

Én megmondtam, hogy ha lesz IMF szerződés, akkor 2014-ben már a Jobbikra szavazok.

Ezzel nem kevesen voltak így, főleg a Fidesz szavazói. Vedd észre, hogy a kormánynak nem volt mozgástere, vagy a saját szavazótáborát veszti el és jön a Jobbik, vagy eljátssza a török kártyát.

Ez van, Magyarországon a jobboldali szavazótábor IMF ellenes. Ha Orbán történetesen az MSZP-t vezetné, akkor aláírta volna, mert a baloldali tábor IMF hívő.

Itt is lehetett volna egy IMF szerződéssel polgárháborút csinálni, egy-két szerencsétlen banki alkalmazottra rágyújtani a munkahelyét, néhány hulla jól mutat a hírekben.

Gondolj bele hányan haltak meg Görögországban! 2006-2009-ig mindennapos volt Magyarországon az utcai háború a hatalommal.

Orbán a lehetőségeihez képest professzionálisan kezelte a helyzetet. Nem volt Magyarországon az IMF szerződésnek realitása, ha a nép aktív-passzív ellenállásba, utcai háborúkba kezd, az államcsőd akkor lehetett volna igazán valószínű.

Gyurcsány a reformjaival semmire sem jutott az utcai verekedéseken túl. Bajnait és Oszkót a nép többé-kevésbé tolerálta, ezért tudtak a mutatókon javítani.