( xclusiv | 2014. 08. 05., k – 17:19 )

"Görögországban nem jogi akadályai voltak a népszavazásnak, hanem a miniszterelnök Nyugat által történő elmozdítása. Nesze neked, népfelség elve."

És mégis hogy mozdította el a nyugat az ottani minit? Mint az oroszok a Krímben, azaz a nyugat odaküldte a katonáit?

Vagy esetleg csak egyértelművé tették, a _görög_ - politikai és gazdasági - "elit" számára, hogy "my way or a highway", vagyis hogy lehet itten faszoskodni, népszavazgatni meg minden, de ennek következményei lesznek, vagyis ki lesztek penderítve az eurozónából, meg tán az EU-ból is, aztán jöhet a drachma meg az államcsőd. De a ti dolgotok. Aztán a _görög_ politikai és gazdasági "elit" úgy döntött, hogy nekik annyira azért nem kéne az államcsőd, mert szerintük az nem akkora buli (mint azt néhány a hup kommentelő gondolja), aztán elzavarták a minit és kerítettek helyette egy normálisabbat?

Mert nagyon nem mindegy.

"Ez az egyik legálszentebb dolog a történetben. Az eltartott nem eltartott szeretne lenni, hanem kevesebb a munkahely, mint amennyi a potenciális dolgozók száma. ..."

Szó nincs arról, hogy ő mit szeretne, arról van szó, hogy mi van. Mert jelenleg az van, hogy az eltartottaknak nagyobb beleszólása van az ország dolgaiba mint azoknak, akik az egészet a munkájukkal fenntartják. És ugye ma a "demokratikus többségnek" az az érdeke, hogy minél többet kapjon a közösből, amihez meg persze minél többet kell elvenni azoktól, akik azt megtermelik. És ennek rengeteg káros hatása van az országra.
És nem azt mondom, hogy aki nem dolgozik az ne szavazzon, de szerintem valamit kellene kezdeni ezzel az aránytalansággal, mert "csak" az ország megy rá erre.

"Visszatérve az oroszokra. Úgy emlékszem, talán Jalta óta Ukrajna Orosz érdekszféra"

Ha jól tudom Jalta óta Magyarország is az, meg Németország fele, stb. Szóval ez aztán kurvára érv. Amúgy meg nem az usák izmozik ott elsősorban, hanem ivánék. A regulárist hadsereg beküldése meg viccnek is rossz, a Krím eltartása is megfekszi a gyomrukat.
Egyszerűen arról van szó, hogy az oroszok - ki tudja miért - destabilizálni akarják a velünk szomszédos országot, ahol - nem mellesleg - rengeteg magyar is él. Te meg valamiért tapsikolsz nekik...