( uid_19334 | 2014. 06. 19., cs – 21:20 )

"és miért kell szégyellni azt, ha valaki büszke a magyarságára? "

mert nincs ertelme. Mert nincs olyan erzes, hogy buszkeseg, mert amit ennek alapjan cselekszel irracionalis, es rossz.
Mert nem letezo eszmek lettek beled verve, alaptalan gondolatok es hitek, sztereotipiak es kotelessegek. Tiszteld ezt, szeresd azt, tegyel amazert, ne tedd ezt, utald azt, old meg, halj meg.* Ezek olyan dolgok, amelyeket tuzzel vassal irtani kell, nem pedig buszkenek lenni ra, hogy szembe mesz az esszel, pusztan a neveltetesed alapjan.

Hogy ne csak a levegobe beszeljek, irtandonak tartom peldaul a kereszteny vallast, a targyakhoz, esemenyekhez, jelkepekhez (tehat nem egymashoz) kapcsolodo tiszteletet es tilalmakat, a nepi bolcsessegeket, az oltozkodesi eloirasokat, azt, hogy a magyarsagodra buszke vagy akarmit is jelentsen ez (ez legalis egyebkent?), a hazaszeretetet, meg me'g mindent, ami nem most jut eszembe.

*valoszinuleg az allam baloldali szemlelete, a kolcsonos egyutteles hasznossagan alapulo is megkoveteli, hogy meghalj/kidolgozd a beled, ha ugy adodik. Ha masert nem, hat amiatt a borzaszto furmanyos ok miatt, hogy ha mar egyszer zusammen jonak talaltatott az allam, akkor megtartani, hogy letezzen, szinten jo.