( khiraly | 2014. 05. 07., sze – 11:21 )

> Hogy másnál (pld. titkárnők, gépírónők) miért nem jön elő....passz.
> Lehet, hogy rossz testtartásban, pozicóban gépelsz...

A lenyeg, hogy ketszer lassabban lehet gepelni magyar ekezettel, mint magyar ekezet nelkul, raadasul eleg hamar beall az ember jobb kisujja, ha meg erolteti, akkor inhuvelygyulladast is kap.

A titkarnok es a gepironok is emberek. Azaz nem biztos, hogy maxon jaratjak a billentyuzetet napi 10+ oraban.

De ha valami hataridos, es magyarul kell gepelni, akkor szopoag van.
Nekem eloszor a diplomamunkamnal jott elo. Addig csak "kenyelmetlen" volt, diplomavedesnel meg mar sikesztyuben jelentem meg, ha jol emlekszem.

Az inhuvelygyulladasra valaki erzekenyebb, meg ha mar egyszer kapott az ember ilyet, akkor legkozelebb konnyebben kialakul szerintem. Bar ez teljesen nem tudomanyos magyarazat.

Az en vedekezesem annyi, hogy nem gépelek ékezetesen, csak ha nagyon muszáj. Így egy napon belül mindig fájdalomküszöb alatt maradok.

Worksforme.

((az mar csak hab a tortan, hogy az angol billentyuzet is egy hack volt, hogy ne lehessen gyorsan gepelni, ehhez kepest az osszes orszag kvazi atvette, es megpatchelte a sajat karaktereivel. Nekunk meg annyival rosszabb, hogy meg a nemetektol is atvettuk a y-z cseret.
Tudom van magyar dvorak, bar one-man show volt anno, es szerintem azota se nyult hozza senki.
De nem csak a sajat gepet hasznalja az ember...))

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....