( SzBlackY | 2014. 04. 06., v – 11:54 )

Senki egy pillanatig nem beszélt egy pillanatig sem MINDENKINEK jó megoldásokról. A TÖBBSÉG számára jó döntésekről volt szó.

Amiket pedig írsz, az gyönyörű példája annak a szüklátókörű, csak a saját rövidtávú igényeit szem előtt tartó hozzáállásnak, ami miatt tényleg kérdőjeles, hogy működhet-e egy - akár teljes és közvetlen* - demokrácia: NEKEM legyen JÓ és MOST. Utánunk a vízözön.

Az pedig, hogy helyi kis népcsoportocskák mit szüttyögnek egy egész más kérdés: tegyük fel, megadjuk az önrendelkezési jogot. Mi az a legkisebb földrajzi egység, ahol ez még életbe lép? A Bélának a 4/c-ből nem tetszik, hogy a hatályos jogszabályok szerint nem lehet disznót vágni? Akkor a 4/c hátsó kertje a hétvégére kiválik az országból és probléma megoldva, igaz? (<- amúgy ez még ennél is messzebb visz, ugyanis itthon felnőtt egy generáció, aki - nem tudom pontosan idézek-e - tartja magát az "aki az államtól nem lop, a családjától lop" elvhez**: ott valóban nem lesz érdemes gazdaságról beszélni, ahol a korrupciónak, adócsalásnak, kiskapu-keresésnek, "megoldjuk-okosbannak" országos kultúrája van)

*: az eszközeink már megvannak hozzá, csak egyszer kéne felgyújtani a parlamentet :)
**: tisztelet a kivételnek

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)