( locsemege | 2014. 04. 06., v – 11:33 )

de a népfelség demokráciában is csak az egész népre vonatkozik: nincs olyan, hogy akármelyik régió, megye, falu, utca elszakadhat, ha neki úgy esik jól

Akkor viszont még nagyobb baj van a demokráciával, és még inkább látszik, hogy álszent az egész. Olyan ugyanis sohasem lesz, hogy mindenkinek jó valami. Erről az érintetteknek kellene döntenie. Szerintem a krími esetben demokratikus döntés született. Egy népcsoport dönthetett saját sorsáról.

Persze,ha oroszbarátok, az nyilván a nép (és nem mondjuk orosz titkosszolgálatok műve), de ha eu-barátok, az nyilván csak destabilizáció eredménye.

Nem. Akkor lenne igazad, ha egész Ukrajnát annektálta volna Oroszország, s én azt írnám, ez a nép döntése, miközben tudom, hogy Nyugat-Ukrajna EU-párti.

Alá tudod támasztani bármivel is, hogy nyugati titkosszolgálatok ügyködtek?

Nem tudom alátámasztani, ezért fogalmaztam úgy, hogy véleményem szerint. Ezen felül valamit elszúrnak a titkosszolgálatok, ha nem bennfentesként alá tudnám támasztani. Ugyanakkor nem vagyok naiv. Ott van Líbia, Szíria, Tunézia, Bahrein, Egyiptom. Úgy nagyjából arab tavasz. Bizonyára véletlen, hogy ezek ennyire időben közel egymáshoz úgy történtek, ahogy. Én meg nyilván hülye vagyok, nem? ;) Ukrajna esetén is hasonló a recept, csak az oroszok azt mondták, eddig és ne tovább! A globalizáció, a világ homogenizálására tett nyugati törekvések, a világkormány kialakítására tett erőfeszítések azért világosan látszanak.

Amiben nincs semmi különös vagy antidemokratikus: Mo.-hoz hasonlóan a nép parlamenti képviselőket választ, a képviselők pedig miniszterelnököt. A képviselők pedig új miniszeterelnököt választottak.

Szerintem meg a miniszterelnök mondta a népszavazást. Ő az elnök ugyanis. Ha azt mondod, a történtekben semmi antidemokratikus nincs, az nem baj, legalább tudom, miért nem szeretnék demokráciában élni, s miért kell ezt a hazug társadalmi berendezkedést mielőbb megdönteni. Mert nevében demokrácia, de közelében sincs a népfelség elvének.

Még egy dolog: az eu-ról és az érdekeiről úgy beszélsz, mint vmi távoli szörnyről. Az eu-nak mi is részei vagyunk, az eu érdekei a mi érdekeink is. Ez persze szemét megoldásokat nem tesz támogathatóvá.

Ami megint csak nem igaz. A tagság igaz, de a közös érdek nem. Éppen az a lényege a nemzetállamoknak, hogy az a szűkebb, lokálisabb érdekcsoport, népcsoport kultúrája, hagyományai, szokásai mentén jobban tudja, mik az igényei, s éppen ezért helyben kellene eldöntenie, mit szeretne. Tehát, ha teszem azt, a magyar falvakban disznót vágnak, pálinkát főznek, azt ne egy távoli városban akarják megmondani, hogy nem lehet, vagy lehet ugyan, ha gazdag vagy és fizetsz. Mégis mire fel? Nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság az emberért. Annyi a dolgunk, hogy boldogan éljünk, szeressünk. Semmi több. A gazdaság ebbe úgy jön bele, hogy a megélhetésünket biztosítanunk kell közben, ezt viszont szeretjük kényelmesen tenni, ezért eszközöket készítünk hozzá. Ugyanakkor ettől nagyon eltávolodtunk, tönkretéve magunk és mások életét. Nagyon nagy az overhead. Azon fáradozunk, hogyan árthatunk másoknak, hogyan védekezzünk, ha mások ártani próbálnak nekünk. mindezt ahelyett, hogy élnénk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE