( hrgy84 | 2014. 03. 10., h – 13:57 )

Kezdjuk ott, hogy a forumon valo tarsalgas ketfele lehet: valaki segitseget ker, es valaszolok neki, es sima beszelgetes ("egy baratoddal [...] beszelgetsz valamirol").

Ha valaki segitseget ker egy csoporttol (peldaul a munkatarsaitol), es erdemi valasz helyett valami egesz masrol kezd el a csoport beszelni, az a legenyhebb megfogalmazasban is bunko tirpak dolog.

Ami a tematikus forumokban van, ott igenis elvarhato, hogy ne masszon el a tema valami egeszen masfele. Van 3-4 beszelgetos forumtema, ott azt, ugy, es annyit lehet kibeszelni, amit, ahogy es amennyit nem szegyellunk, erre vannak tartva. De ha en megoldast keresek, akkor igenis nem akarok tobbtonnanyi szemeten vegiggorgetni a megoldast kutatva.

Es nem gondolom azt, hogy szogletes lennek. Ismerek tobb mas forumot, ahol ez a dolog egyszeruen csak mukodik, senki nem akarja a temat elvinni masfele, emberek kepesek betartani a tematikus hatarokat, van onmersekletuk, hogy az offot mashol vezessek le. Nem tudom, ebben a kozossegben mi olyan specialis, hogy itt ez ne tudna mukodni. De termeszetesen nyitott vagyok mas megoldasokra is - ha azok esszeru ervek menten ala vannak tamasztva.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.