( lajos22 | 2014. 03. 09., v – 18:23 )

Látom sokan elnosztalgiáztatok. Jó, hogy egy kis pingvines OS nem csak nekem változtatott az életemen.

Ami a depresszió kezelését illeti, arra megvannak a módszereim. Állandóan kitűzött célok, amire annak ellenére, hogy épp felkelni sincs kedvem, rákényszerítem magam. Végül, ha megcsináltam, akkor megvan a sikerélmény, picit javított a napomon. Azt teszem ami épp akkor jól esik. Pl. hajnal 4 kor akarok boltba menni, akkor megyek hajnal 4-kor.

Az egyik (egyben a legnagyobb) kitűzött célom az agorafóbia legyűrése. Ez egy folyamatos harc. Mondhatni háború, saját magammal.
3 éve volt, hogy abszolút nem léptem ki az ajtón hónapokig. Mára szinte minden nap kimozdulok. Sportolok, azaz bringázok 20-50 km-t, mikor értelmes idő van. és eljárok boltba. Szándékosan csak az az napra szükséges dolgokat veszem meg, hogy holnap is muszáj legyen menni. Segít valamennyit gyógyszerek nélkül megoldani, hogy rákényszerítem magam arra, hogy ezt-azt megtegyek.
Ehhez pedig jön még, hogy no alkohol, no cigi. A cigit egyik napról a másikra tettem le, egyszerűen nem volt kedvem venni, és nem vettem. Pedig 5 évig szívtam.

Pl. az előző témám, a Pripjaty-i utazás is ennek egy részeként született, sajnos jegelni kell a balhézás miatt a dolgot, de megfogom tenni. Egy csapat idegennel 15 órát utazni egy "veszélyes" helyre. A józan ész ellen szól, de segít leküzdeni ezt a szart. Nem mellesleg amúgy is megakarom nézni...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64