( jokeman | 2014. 03. 05., sze – 03:20 )

Szerintem ez a homokszín már a HUP egyik jelképe is, emellett nincs is nagy gond vele. Az viszont tény, hogy az alapszín néhány további árnyalatát fel lehetne használni, hogy változatosabb legyen a kinézet.

A betű számomra is probléma, és nemcsak a nehezen olvashatósága miatt, hanem a rendkívül hosszú sorok miatt is. Nálam a HD monitoron alapértelmezett beállítás mellett random kiválasztott sor több mint 260 karaktert tartalmaz. Ha 2-3 sornál több van egymás után, akkor alig találom el a következő sor elejét. :) Ráadásul a Verdana (Windows alatt legalábbis) ekkora méretben még csúnya is, de ez más kategória.

Ezeken kívül néhány – nem is annyira drasztikus – módosítással is lehetne modernizálni a kinézetet, mert az ráférne. Leginkább lehetne kicsit szellősebb az egész. Ilyesmire gondolok, hogy kevesebb éles keret, helyette inkább picit sötétített hátterek (nyilván a megfelelő kontrasztra ügyelve, tudom, hogy nem mindenki lát itt olyan jól), kissé nagyobb paddingok a dobozokban.

A képek szerintem sem hiányoznak tetszőlegesen mindenhová, de az is tény, hogy egy egyszerű ikonkészlet (akár az oldal színeivel) szintén sokat dobna az általános kinézeten. (Ha sprite-tal vagy fonttal van megcsinálva, akkor még a letöltési méretre sem lehet panasz.)

Egy speciális terület, ahol még nekem funkcionálisan is hiányzik a kinézetből valami, az a kommentszálak követése. Ha valahol komolyabb vita alakul ki mélyebb oda-vissza pofozkodással és egy komment után egy olyan következik, ami "felsőbb szinten" van (beágyazott megjelenítés esetén), akkor viszonylag sokat kell bogarásznom a megfelelő szint megtalálásához (azaz, hogy mire ment a következő komment). Ezt a követést nagyban segítené legalább egy halvány csíkozás a bal oldali üres területen (levelezőkhöz hasonlóan).

Ezeken kívül, ami még eszembe jutott, ha már szóba került az esetleges átalakítás: nem tudom, mennyire van figyelembe véve az egyes oldalelemek elhelyezésénél, hogy mennyien használják azt. (Ezt mondjuk meg lehet szavaztatni.) Én pl. a bal oldalsáv blokkjait szinte soha nem használom (lehet, hogy egyedül vagyok vele :) ), de a jobb oldaliból is több elemet át lehetne tenni logikailag máshová.

Na, most elpanaszoltam a nyűgjeimet, de hátha van közöttük használható ötlet. Ha ilyesmi változások lesznek, annak nagyon fogok örülni. Ha viszont egyik napról a másikra piros (kék stb.) lesz a HUP, akkor csalódott leszek. :)