( egmont | 2014. 02. 22., szo – 10:51 )

Szerintem másról beszélünk. Te a '[fF][iI][xX]' kapcsán a két új patch egyikéről. Én egy régi bugról, ahol nincs is patch, és a 2. komment leírja hogy már van speciális mágia - ha van, akkor ugyan miért lenne elítélendő ha a sima grep is mágiázna és fgrep-re váltana? -, valamint a 4. komment vége javasolja is hogy ezt kéne csinálni. Pár plusz kódsor és hirtelen egy bizonyos use-case sokkal gyorsabb lenne. Mire Drepper bácsi azt mondja hogy LFS.

> Igen, mert te a felhasználó szempontjából nézed a dolgot. Drepper meg a fejlesztő szempontjából, vagyis nem akarja szétcseszni a kódot csak azért, mert egy ritka use-case, amire van is megoldás (fgrep), gyorsabb lesz.

Nem hinném, hogy ritka use-case (sőt, szerintem kifejezetten nem), a kódot nem szétcseszni kéne hanem egy jól elkülönített, átlátható, dokumentált, egyszerű kódrészlet kezelné a speciális esetet (valszeg már eleve rakat speciális eset van, nem ez lenne az első speckó "hackelés").

Teljesen igazad van abban, hogy én fejlesztőként is a felhasználó szempontjából nézem a dolgokat, köszönöm, jól esett hogy észrevetted :), ez valóban így van, büszke vagyok rá, és szerintem minden fejlesztőnek el kellene jutnia idáig, sőt ha valamit, akkor ezt kellene nagyon erősen hangsúlyozni mindenféle programozó suliban/könyvben.