( XMI | 2014. 02. 07., p – 19:49 )

hírszerző szolgálatok feladata a kémkedés?
Define "kémkedés"!
- Kémkedés, hogy a saját országom cégeinek _megrendelésére_ a versenytársaktól üzleti és ipari titkokat szedek ki? [példaként említhető a Boeing vs. Airbus ügy, bár emlékeim szerint az CIA volt]
- Kémkedés, hogy a hírszerző ügynökség alkalmazottai saját "romantikus kapcsolataik" elősegítése érdekében adatot gyűjtenek a szívük választottjáról, szükség esetén családjukról, baráti körükről, jelenlegi párjukról? Sőt esetleg a cél érdekében kis beavatkozás is belefér?
- Kémkedés, hogy kifejezett aktív támadásokat hajtanak végre más országok infrastruktúrája ellen? [Side note: az USA ezt a tevékenységet _reguláris háborús cselekménynek_ minősítette, amire megtorlásul valódi fegyveres ellentámadásra formál jogot magának. Tehát saját definíciójuk szerint megtámadták a szövetségeseiket.]

Szóval ez definíció kérdése. Nekem ezek eléggé köztörvényes bűncselekménynek tűnnek. Akkor viszont ez nem "hírszerző szolgálat", hanem inkább egy bűnszervezet.

27-szer módosították
És ebből hány vonatkozott a Bill of Rights szövegére? A módosítások jelentős részben ugyanis kb az "X állam hogyan delegálja az elektorait" típusú technikai módosítást takar. Szó nincs itt totális átfogalmazásról, ami mifelénk jellemző.

annyit tud, hogy neki jogai vannak
Nem. Tudja, hogy ezek a jogok pontosan micsodák. Nagy különbség. (Persze lehet jönni vele, hogy az átlag redneck vajon mennyire tudja, de amit mondani akarok: lényegesen magasabb kultúrája van az alapvető jogok ismeretének, mint nálunk.)

hogy ezek bizony lehallgatnak bennünket. Hát bazmeg, azért vannak...
És a törvények, illetve nemzetközi szerződések miért vannak? Mert ha az egyik fél büntetlenül megszegheti őket, akkor a másik fél számára nem sok előnye lesz ilyet kötni.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!