( uid_4656 | 2014. 02. 03., h – 10:53 )

Azt, hogy érdemelsz-e, eldöntheti mindenki maga. Hogy kapsz-e meg majd eldönti a munkáltatód.

Egyszer megszívtam ezt a témakört. Szóltak, hogy nem jó a proxy, meg lehet nézni rajta keresztül a pin@.hu-t. Jó mérnök voltam, a hibanyomozás első lépéseként reprodukáltam a hibát és megtekintettem az "ide kattints, ha elmúltál 18 éves" szöveget tartalmazó nyitóoldalt (megjegyzem, cicik és hasonlók nem voltak rajta), majd bezártam a böngészőt. Aztán a keletkezett naplók alapján elhárítottam a hibát.

Három hónapra rá fegyelmit kaptam a cégnél, mert szabályzatokba ütköző módon felnőtt tartalmak megtekintésére tettem kísérletet. Ezzel párhuzamosan a főnökömet kirúgták, nagyjából ez az ügy volt az ürügy rá.

Azért megkérdeztem, hogy mégis, mit tehettem volna, mikor a közvetlen főnök ott áll mögöttem és stresszel, hogy oldjam meg a problémát. A hivatalos válasz az volt, hogy a céges hierarchiában hat réteggel felettem lévő ember írásos engedélyét kellett volna kérnem a szabályzatok alóli felmentéshez. Ez számomra nem életszerű, de nem is vagyok jó ilyen jellegű céghez, más habitusú emberek kellenek oda.