( deje | 2014. 01. 26., v – 12:04 )

Hehe, én valamiért mindig többre értékeltem az alkotómunkát, mint a marketinget, habár pénzben kifejezve sajnos ez nem mindig igazolódik.

Az, hogy itthon ülve a "mostani formában írogatsz be" pedig igen, Jobs-nak is köszönhető, valamennyire biztosan. Szerintem viszont a Xerox Palo Alto-i laborjának (GUI, OOP, Ethernet, egér, stb) és a DARPA-nak (internet, stb) kellene megköszönnünk.

Jobs abban is zseniális volt, hogy fanatizálni tudta a népeket (úgy látszik elég sok mindenkit), de véleményem szerint pl a NEXT-nél eltöltött ideje alatt mérnöki szempontból többet tett le az asztalta mint utána bármikor is. Vajon miért is OSX és nem OS 10 ?

Minél több embert elérni? Mennyibe kerülnek az almás cuccok? Ja, hogy pont ez a lényeg, hogy aki csóró, az is vágyjon rá, hogy aki megengedheti magának, az kellően irigység tárgya lehessen. Sznob faktor rulez. Ez zseniális, csak szerintem meg gusztustalan.

Valakinek az aláírásában láttam korábban valami ilyesmit, hogy: tisztelem Job-ot, mint magánembert, imádom, mint mérnökembert, de mint vallásalapítót, ki nem állhatom!