( manfreed | 2014. 01. 24., p – 09:55 )

Ahogy SzBlackY feljebb megjegyezte: ugyanez a bug simán előfordulhat a chromiumban is, de szerintem bármelyik másik böngészőben*. Most hogy pont a chrome kapcsán jött elő megy a google hate, kíváncsi lennék milyen rekaciók lennének, ha a firefoxban fordult volna elő ugyanez a bug.

Ami még furcsa, lehet én értem rosszul a dolgokat, de itt egyáltalán nem arról van szó, hogy a chrome "lehallgat".

Lejjebb már írták is: ugye arról van szó, hogy adsz egy weboldalnak engedélyt a mikrofonhoz, ami nyit a háttérben egy ablakot (ugyanaz a domain, jogosultságot is megkapja), és amikor a kettőből egy ablakot bezársz, a második ablak még mindig rendelkezik a jogosultsággal. Elgondolkodtató, hogy mit értelmezhetünk itt bug címen.

- Hogy a chrome tud nyitni egy popunder ablakot?
- Az, hogy nem adott lapra adsz engedélyt, hanem adott domainre a mikrofonhoz? Ez már jogosabb. Más böngészők vajon hogy csinálják? Flash hogy csinálja?
- Az, hogy a chrome a lapfülön jelzi, hogy hallgatózik az adott weboldal, a popunderen (ahol nincs lapfül) ott nem? Hát igen, rossz helyre rakták, de legalább rakták valahova. Flashes időkben fogalmad sem volt ugye, hogy melyik lapon lévő flash alkalmazás hallgatózott (miután adtál neki engedélyt természetesen)

* Ami támogatja a mikrofonhoz hozzáférést.