( ttt | 2014. 01. 20., h – 10:41 )

Nem ilyen egyszerű a rendszer. Használunk mi unixot/linuxot (szerverek) is. Katasztrófa tűrő rendszer, melyet rendszeresen évente tesztelnek is.
Olyan programokat használunk amik speciálisan nekünk lett fejlesztve Windowsra. Amit úgy használunk, hogy unix szervereken futnak Win2003-k virtuál gépben, amin tudod távoli géppel elindítani az alkalmazást, ami Oracle adatbázist cirógat mindezt egy Novell Network segítségével és Xp klienseken. És ez csak az egyik rendszerünk, van itt még SAP is úgy tizen+ féle modullal, meg még jó néhány rendszer...
Az átállási költségek úgy lazán vinnének kb. 6-8 évnyi nyereséget, ha nem többet. Nem beszélve a migrálási időről, illetve arról, hogy van amit _nem_ lehet migrálni. Egy új, nagy összetettségű program megírása éveket és súlyos pénzeket venne időbe.
Nem informatikai cég vagyunk az informatika "csak" kiszolgál minket, mégis egy négy emeletes háztömbnyi csak a szerver részleg (van persze oktatási rész, meg tesztelési és egyéb kiszolgáló is benne).
A top menedzsereink nem az IT területén ügyködnek, egy ekkora igény kérésekor még csak ki sem röhögnének. Nem hogy pénzt adjanak rá. Ép elegek azok a plusz költségek amiket az aktuális kormányok a nyakunkba lőcsölnek.