( bucko | 2014. 01. 18., szo – 21:39 )

Nem is beszélünk el egymás mellett, csak olyanokat próbálsz bizonyítani, amit nem is elleneztem. :)

Sőt, elárulom, nekem sincs ekkora mennyiségű és főként desktop géppel tapasztalatom. Csak AIX szerver, de feltételezem, hogy azok kicsit profibbak. :) Viszont kompetens szakembertől tudom, hogy kb. mit lehet pont az openSUSE-val megoldani. Az alapértelmezett beállításokat biztosan át lehet írni még install előtt.

Amin mégis vitatkoznék az a következő: 100 gépnél már nem valószínű a 10-15 típus. Láttam már >100 gépes rendszert (telephelyenként), és ott 1 típus volt. Ahol ennyi gép van, ott olyan támogatott eszközöket szokás választani természetesen menedzselt (fizetős) disztribúcióval, hogy ne kelljen nvidiát vadászni. Ez pedig a rendszer rendelkezésreállását érinti és nem olyan kérdés, hogy mennyire szivatom az üzemeltetőt. Ha mégis, akkor viszont szívásnégyzet. :)

Azzal is egyetértek, hogy bármilyen hiba jöhet még. Inkább az a szomorú, amikor a verzió már ugrott egy tizedet, és a grub2 nem tudja felrakni magát, mert még mindig inkonzisztens a modul definíció. Akkor konzol, szerkeszt stb. Viszont hiába töltöttem le a friss netinstallt. Szóval résen kell lenni!

A pálmát mindenképp az ubuntu viszi! Az most mindegy, hogy én milyen hülye vagyok, de hogy lehet succesfull felrakni egy rendszert kernel nélkül? :)))))))))))