( saxus | 2014. 01. 08., sze – 13:20 )

"BSD,GPL licenc neked nem "open" akkor sajnálni tudlak csak."

Fejlesztési modellről beszélek, nem a kódról. Tudod, az a döntési sorozat, hogy ki mit hogy csinál a kóddal és mi kerül bele a végleges verzióba. Az, hogy a Google házon belül a publikumtól elzártan fejleszt valamit majd mikor kiadják az új verziót kiadják a kódot (mert a licenc erre kötelezi őket, különben nem vennék mérget rá, hogy megtennék), az nem nyílt fejlesztési modell.

"Elárulnád, egyébként mi bajod a gui-s linuxal?"

Az, hogy összehányt, inkonzisztens és messze nem a mai igényekre szánták és tele van apróbb idegesítő dolgokkal, amik miatt az egész UI kényelmetlen. Nem mondom, hogy a Windowsszé tökéletes (főleg, mikor egy-egy sw gyártó megpróbálja meginnoválni azt, amit nem kell) és nem mondom, hogy az OSX-nek nincsenek olyan fasságai időnként, amire csak nézek, hogy ez WTF. De a Linuxhoz képest fényévekkel előrébb jár.-

" érdekes mód nekem működik"

works4me nem érdekel. Ameddig 3-4 féle GUI toolkit egyedi stílusa hozza a bábeli zűrzavart (és nem azért, mert a készítőik álltak neki kreatívkodni, hanem mert ennyire inkonzisztens az egész), addig hagyjanak békén vele.

"és még haxorkodnom"

Nemrég összeraktam egy gépet a raktárba, nem voltak nagy igények: távoli asztal egy terminal serverre, meg működjön a vonalkód olvasó és valami minimál erőforrás-igénye legyen. (fluxbox lett). TS licenc van bőven, kár lett volna oda egy Windows licencet kifizetni még. Na most a vonalkód olvasó egy érdekes állatfaj tud lenni, ha a karakter kódolásokról van szó, de alapvetően Windowsos gépen Windowsos RDP klienssel működött. Terminalban jó volt, GUI-n nem, rdesktopon még annyira más karaktereket írt, mint kellett volna. Faszért nem tud ez egységes lenni. És hasonló ökörségek miatt tudok falnak menni a "Linux Desktop" miatt.

Windowson legalább csak abból van kavar, ha egy adott programra elállítod a karaktertáblát. (De az is megelőzhető).

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™