( saxus | 2013. 12. 25., sze – 15:21 )

Egyebkent szerintem ezert nem tud meg mukodni igazan a demokracia nevu dolog. A demokracia alapja ugyanis az, hogy vitak sorozataval kialakul valamilyen kompromisszumos megoldas. Ehhez meg az kell, hogy az emberek beszeljenek rola, kulonben a tema elnyomasa csak a feszultsegeket generalja, amire itt a pelda.

Nalunk pl. szoba kerult a vilagnezet es a politika is nem egyszer, emiatt megsem valtozott semmi a munkakapcsolatban vagy a szemelyes kapcsolatokban. (Pedig voltak azert hajmeresztoen egbekialto nezetkulonbsegek.) A kulcsszo az, hogy vitazni kell es nem egybol elitelni. Ja, meg valami megoldast talalni, mert az "akkor is az van, amit en akarok" az nem viszi elore a dolgot. (Igen, ez azt jelenti, hogy a liberalis oldalnak is engednie kell es toleralnia a vele ellentetes nezopontokat. Es megerteni, hogy miert ugy gondoljak, nem csak a sajat prekoncepcioikat rahuzni a "masik" oldalra. Hja es felfogni, hogy nem egy oldal van, hanem rengeteg kulonbozo velemeny.)

Es hat most jelenleg ott tartunk, hogy vita meg van, de tolerancia egyik oldalon sincs eleg. Kulonosen ott, ahol a toleranciat hirdetik. Igy meg viszont hamar atfordul vitatkozasba.

De nem gaz, idovel megtanulja mindenki szetvalasztani a dolgokat, pl. vilagnezet es munka es ember.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™