( VaZso | 2013. 12. 19., cs - 19:08 )

Nyilván marketing... ill. jelentheti azt, hogy a töltőáramkör 4.4V - 6V között működőképes, ettől, ill. az akkumulátor feszültségétől függetlenül 5V lesz a kimeneten.

Tulajdonképpen az első fázis alatt (amikor konstans árammal tölt), ha a rákötött terhelés ~900 mA alatt marad (a step-up rész veszteségével együtt), akkor az akkumulátor töltése folyamatos lesz (nem áll meg, és nem meríti az akksit közben), így ~70% töltöttségig eljut hosszabb-rövidebb idő alatt, a kimenetén pedig képes az 5V-ot tartani (persze a bemeneten is nagyobb áramnak kell folynia ehhez).

Folyamatos terhelés mellett a teljes töltés viszont nem áll le, nyilván ez lesz az eszköz tápja is, emiatt huzamosabb ideig konstans 4.2V lesz az akkumulátor kapcsain. Ez talán csak annyi problémát okoz, hogy csökken az akkumulátor élettartama, tehát ez kerül beáldozásra jelen esetben... habár az akku hőmérsékletét figyelhetné még.

Talán kijelenthető, hogy megkötésekkel igaz lehet a fenti állítás - az akku élettartamának rovására tehát.
Vagyis ~900mA (ill. tápforrás) áramfelvételét ideiglenesen meghaladva az akku az újabb kisütés-töltés ciklusok miatt, a töltés utolsó fázisában pedig a folyamatosan nagy kapocsfeszültség miatt használódik jobban - az ideális állapothoz képest persze.
Ettől eltekintve működik, ill. ennek tudatában használható is a leírt módon - szerintem. :)