( bucko | 2013. 12. 08., v – 17:54 )

Természetesen jogodban áll bármit úgy kiforgatni, hogy jobban tudjál fröcsögni.
Megtanitalak: Az include hiánya nem a fordító tehermentesítését hivatott biztosítani. Hanem azt jelenti, hogy mellőzöm a string függvények használatát, mert lassúak. Ha kezdő vagy, olvasgass e témában: joelonsoftware.

Tipp: ha atoi(), strncmp(), ntohl() bármelyikét lefuttatod egy utasításban egy processzoron, kérlek azonnal értesíts! A 65536 magos gép nem ér, de ilyen mán a 80-as évek közepén is volt.
"..rossz esetben csinal egy hibat egy adatstrukturaban..." - Ilyen esetben 2 perc alatt derült ki a hiba.

"...Ez latszolag hibatlan kodra vonatkozik..." Van olyan, aki képes hibátlanul programozni. Igen, olvastam a Jurassic parkot. Ezek lényegesen egyszerűbb rendszerek. <=> Nem fogadom el azt az állítást, hogy a hozzá nem értő "hibakezelés" alkalmazásával jó programot tud írni.
Ennek van fizikai oka is: Nem írok interaktív programokat. A programnak le kell futnia, nem olvassa senki a hibákat. Mire elolvasnák már késő. Ezt alapos tervezéssel ki lehet védeni.
No, ez a megbízható programozás kulcsa.

"Legtöbb esetben 32B vagy 64B, ritkábban 128B hosszú intet használok," => Nem, nem egyszerre, nem vagylagosan, nem 3 bit tárolására, hanem a célnak megfelelően.

Az 50x sebességet könnyedén kalkulálhatod, ha az itt szerplő kódot összeveted pl. 2-3 órajellel: http://hup.hu/cikkek/20131205/tortenelmi_melysegbe_estek_a_unix-szerver…

A kód hordozhatóságáról minden információt megtalálsz feljebb.

Röhögni meg akkor szoktam, amikor a "PC"-t hasonlítják össze egy szerverrel. Nézz meg már egy olyan adatot, hogy az 1.8GB/s memóriasebességet, 1 buszon 4 CPU mikor érte el Intel vagy AMD platformon! Hogy ne maradjak ennyire buta, add meg azt a pontot, amikor előnyre tettek szert.