( poliverzum | 2013. 12. 05., cs – 15:25 )

Én arra szavaztam hogy elfogadható, de most végigolvasva a szálat azt hiszem, hogy a legpontosabban talán épp a te véleményedet osztom, "rpsoft"! Azaz ha valami igazán nagy projektről van szó, akkor nem kellenek bele ilyesmik.

Minthogy persze az "igazán nagy projekt" fogalma nem egyértelmű, igyekszem pontosítani:

- népszerűsítő kiadványokba, mint amilyen mondjuk az én általam a VIM-ről írt könyvem, vagy amit a GoboLinuxról írtam annak idején, nemcsak elfogadható, de szerintem még kívánatos is (persze nyilván van egy határ, mennyiségben is meg alpáriságban is...) mert az a cél hogy ne legyen unalmas, ha ugyanis unalmas, a fickó végig se olvassa, és nem jön meg a kedve kipróbálni-megtanulni, stb. Azaz ismeretterjesztő dolgokba mehet. (valamilyen mértékben). Szerintem.

- Amint te is írtad, ha valaki magának csinál valamit, aztán csak közzé teszi "csak úgy", különösebb cél nélkül, csak hogy "hátha akad a világon még jóesetben 3 tucat másik elvont fazon aki rácuppan mert megtetszik neki", na akkor is azt ír bele amit akar. Ilyen projektnek tartom az általam e pillanatban csinált "disztrót" is. (most fordul a kernel). Ha aztán a projekt váratlanul nagyon népszerű lesz, úgyis rengeteg módosítás lesz benne, belekapcsolódnak más fejlesztők is, lesz komoly verziókövető rendszer, mindenféle nyelvekre fordítás, stb, s akkor az ilyesmiket úgyis kiszedik belőle mert tuti lesz a többi fejlesztő közt valami prűd alak aki nemiségellenes, vagy bigottan vallásos, vagy akármi.

Most is amíg dokumentálom a disztrómat, van a doksiban egypár olyan kifejezés, hogy "fucked udev", meg "fucked progs", ugye amikkel sokat szívok...

Igen, igaza van annak aki fentebb írta, hogy a programozó (vagy bárki aki komolyabban foglalkozik a számítástechnikával) először a káromkodás nyelvét tanulja meg.

Egyáltalán, minek ez az álszentség, hogy úgy kéne tennünk, mintha épp e szakma művelői vagy az ebben önmegvalósító hobbysták valamiért is finomabb beszédűek volnának mint a nagy átlag?!

Ami azt illeti, a HUP kommenteket elnézve, örüljünk ha nem épp fordítva van...
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===