( stoned | 2013. 12. 05., cs - 09:38 )

Ha a bitcoinban használt hash algoritmusokkal (SHA-256, RIPEMD-160) kapcsolatban kiderül valami turpisság, akkor az kbasz nagy probléma lesz, nem csak a bitcoinnak, hanem gyakorlatilag mindennek.
Volt már példa software bug miatti forkra (ha jól emlékszem idén tavasszal). Az összes bányász nagyon gyorsan, terv szerint váltott verziót. Akkor szinte fel sem tűnt senkinek. Ma valószínűleg nagyobb visszhangja lenne, de minden menne tovább.

Valodi penzt/erteket hosszu tavra atvaltani BTC-re kbasz kockazatos

Ezzel teljesen egyetértek. Senkinek sem tanácsolnám hogy annyi pénzt tegyen bitcoinba, aminek elvesztése érzékenyen érintené. Ugyanakkor van egy nem elhanyagolható esélye a nagy nyereségnek is.

Jelenleg a BTC gyors felértékelődése miatt a bányászok középtávon gondolkodnak szvsz a kibányászott coinokkal kapcsolatban. Az bányászat akkor lesz veszteséges, ha a BTC-jét nem tudja beváltani/elcserélni a megfelelő értékben. Biztos vagyok benne, hogy a hatékonyság nagyságrendekkel fog még nőni. Az így fennmaradó tranzakciós költségeket akkor is ki kell fizetni. Ha ezt coinbase tranzakciók már nem fogják fedezni, akkor megnő a fee jelentősége.