( atomjani | 2013. 11. 22., p – 18:31 )

Annyira mélyrehatóan nem ismerem a Windows rendszereket biztonság szempontjából. Ha nagyon feszegetik azt, hogy minél biztonságosabb legyen, akkor elképzelhető, hogy igen komoly eredményeket produkálnak.
Nagyon nehéz elhinni azt, hogy egy Windows rendszer biztonságos tud lenni, miközben sok év után is vannak biztonsági frissítések, vírusok járnak túl vírusírtók eszén. Sok példa mondatja azt, hogy a Windows rendszerek nemigazán biztonságosak. Valóban lehet bármilyen rendszert valóban biztonságossá tenni, amihez komoly szaktudás és rengeteg munka kell.
Én Microsoftról azt látom, érzem, hogy még nem elég megfontoltak, alaposak. A linuxok közt az ubuntu fejlesztőiről is ezt érzem. Nekem ezek a javítgatások, foltozgatások, pillanatyi megoldások nem nagyon tetszenek. Megértem, hogy egy rendszer nagyon bonyolult, nagy. A legjobb lenne újra kezdeni az egészet és az eddigiekből tanulva tényleg egy egyszerű, de nagyon jó rendszert felépíteni. Ez pedig azt jelentené, hogy mindaz, amin eddig sok éve dolgozott a Microsoft, az elveszne. Ez kellene ahhoz, hogy tényleg egy komoly rendszert összedobjon. Amíg rá nem jön, hogy valamit komolyan elszúrt és azt így javítgatással nem lehet tovább folytatni, addig nemigazán tud kilábalni az olyan problémákból, mint vírusos támadás, magas erőforrás zabálás, felhasználói panaszok stb. Igen komoly problémákkal küzd. Lásd, a mobil piacon még az android is sokkal jobb, népszerűbb nála. Vagy mennyien nem akarnak a Windows XP-ről váltani. Nem is feltétlenül van köze a megszokáshoz, a csak rajta futtatható programokhoz, az árakhoz. Ha az emberek nem akarnak Win7-re váltani, akkor annak csak egy oka van. Ez pedig az, hogy nem látják azt, hogy meg is éri váltani. És tökre igazuk is van, mert szinte csak úgyanazt kapnák más köntösben, ami nekik nem kell. Hiszen a Win XP mindazt tudja, amire szükségük van. Bár az is igaz lehet, hogy a legújabb gépeken a Win 7 jobban tud gazdálkodni az erőforrásokkal, mint a Win XP. Ugyanakkor ez csak egy szempont a sok közül és ez még önmagában kevés.