( zZsOlTi | 2013. 11. 15., p – 14:33 )

"Samsung telefon nem volt még nálam úgy, hogy ne lett volna valami hibája... "

Elhiszem. (Sőt, nekem is volt olyan androidos telóm, amit néha leginkább földhöz vágtam volna.) De ebből szerintem nem az következik, hogy az _android_ szar, hanem csak az, hogy vannak gyártók, akik képesek rá ilyen mindennel telegányolt felületet fejleszteni, ami még egy atomerőművön is képes akadozni.
De ne ezt tekintsük már referenciának, és ne ebből általánosítsunk, mikor androidról beszélünk. És pláne ne 2+ éves modellekből vonjuk le a fenne agy következtetéseket egy ilyen rohamtempóban fejlődő piacon. Ahogy mondtad, vannak normális androidos telefonok is. Referenciának mondjuk a google féle "gyári" androidot kéne tekinteni (a nexus sorozaton) és abból kiindulni. Az _az_ android. Az, hogy ezt egyes gyártók hogy értelmezik újra és barmolják szét az egyedi szoftvereikkel, azért őket kell szidni.
Ha a WP is nyílt lenne és a gyártók szabadon garázdálkodhatnának vele, akkor már lenne akadozós taccswizes wp telefon is.

"Ugyanakkor a WP telefonok nem akartak mindent tudni, de azt pontosan és azonnal tudják. "

Mégsem kellenek nagyjából senkinek sem. Az androidos samsungot meg viszik, mint a cukrot. Az egész platform sikere a sokféleségben van. Sokféle márka, sokféle árkategória, sokféle méret és design, sokféle egyedi UI és "extra funkció" és az android testreszabhatósága. Némelyik elcseszett felület akadozik itt-ott? Előfordul, és? A juzer -már ha észreveszi egyáltalán és zavarja- legközelebb majd választ másik márkát, másik felülettel, vagy erősebb vassal. Ha meg nem veszi észre, nem is zavarja, márpedig a nagy többség szerintem nem azt lesi, hogy megreccen-e a menü a GlaxyS8-on. Ennél mondjuk sokkal fontosabb, hogy testre tudja magának szabni, és ez ne annyiban merüljön ki, hogy 3 előre definiált színből kiválaszthatja a csempék színét. :)