( uzsolt | 2013. 08. 24., szo – 18:36 )

Úgy jön a keresés az account-hoz, ahogy a google esetében is. A google is sokszor "személyre szabottan" rendezi a találatokat, ami szerintem nem hátrány. Azaz pl. ha az "awesome" szóra keresek, akkor az első találat (nekem) az awesome ablakkezelő oldala, ui. sokszor szoktam a dokumentáció/wiki miatt rákeresni. Többi ilyen esetben hasonlóan, azaz azokat a találatokat rakja előrébb, amelyeket már vagy (akár többször is) meglátogattam vagy pedig számomra "használhatóbbnak" ítéli.
És igen, ha ennek az az ára, hogy minden keresésemről tudjon... nem különösebben érdekel. Nem szokásom pedofil, atombomba-recepteket közlő, egyéb illegális vagy szégyellnivaló dolgokra keresni, illetve a kereséseim nem titkosak. Ha a kereséseim eltárolva 1000 sor egy adatbázisban több milliárd csilliárd sorban...

Ha régebben senkit nem izgatott, hogy a könyvtárban az olvasójegyére (kartotékjára) rá volt írva az összes könyv, amit kivett a könyvtárból (illetve mostmár elektronikusan tárolva), akkor most mire ez a nagy "személyes adat-mánia"? Ja, vagy nem jártál könyvtárba? :)