( Ritter | 2013. 07. 16., k – 04:57 )

Létezik olyan, hogy egy nagyhatalom vélt vagy valós technikai, katonai fölénye biztos tudatával elkényelmesedik és kicsit trehánnyá válik különösen a saját új technológiáinak kezelésével kapcsolatban. Taknyos baka létére Bradley Manning is igen sok kényes adathoz fért hozzá. A munkája végzéséhez biztosan nem kellett volna ilyen széles körű hozzáférés. Mégis több botránykampányra való anyagot tudott átlapátolni a wikileaks-hez. Vagy szerinted csak viccből áll most bíróság előtt?

Arról semmit sem tudhatsz mit mondott zárt ajtók mögött el Snowden a kínaiaknak és oroszoknak. De ha komolyan annyira mindenhatónak képzeled az amerikai titkosszolgálatokat, hogy szerinted az 'amiknak csak fáradtságot kellene venniük a csávó eltüntetéséhez' Kínában és Oroszország fővárosában akkor te károsan sok kémregényt olvashattál. Megsúgom halkan neked: James Bond csak egy mesehős. :-)

Csak neked, mert ennyire szereted a kémregényeket: biztos lehetsz benne, hogy most Sheremetyevo repülőtéren még a wc-t óránként felmosó takarítónéni is fedett fekete-öves kgb-s, akarom mondani efeszbés ügynök, aki ha csak Snowden várótermével szomszédos helységben meglát egy texas ranger pofát jenkiül tüsszenteni, akkor előbb töri el a nyakát mint ahogy a takony elhagyná a jenki orrlyukát. :-)