( airwave | 2013. 07. 15., h – 07:02 )

A windows es minden egyes alkalmazas, ami resze inditasakor automatikusan kapcsolodik valamilyen redmondi ip-hez. De ez csak statisztika, jaja, mi mas.

MSN, Skype, gmail, hotmail, facebook, mindenhova belenezhet az us titikosszolgalat.

A komunizmusban sokan felhaborodtak, hogy figyeli oket, de persze a technika nem volto olyan fejlett, hogy mindenkit figyeljenek.

Ma mar demokracia van, szolasszabadsag van es maganszferara is joga van mindenkinek - papiron - a valosagban meg arra kell rajonni, hogy vannak akik azt neznek, tudnak meg az emberrol, amit csak akarnak. Persze nem ugy, hogy valaki elolvassa x szaz millio emer e-mail-jet, de akar meg is tehetnek, ha lenne ra eleg emberuk, kapacitasuk. Epp csak azert nem tortenik ez, mert tul sok az adat ahhoz, hogy mindenkivel foglalkozzanak, meg nem is erdekli oket az, hogy mit kajalt xy ki tudja hol. :D De ha mindent naploznak akkor akar az ilyen infot is meg tudnak nezni ha szukseg lenne ra.

De gondoljunk bele, hogy valaki politikus, magas beosztasu alkalmazott egy nagy multi cegben, ott mar van nev, cim, e-mail-t se nehez megtudni es ott mar erdekeseket lehetne olvasgatni, akar zsarolni is valakit, mert mindenkinek megvan a maga sara, kinek ez, kinek mas.

Na de fel- egy eve meg mindeki hobolgott, hogy alufolias sisakkal kell jarni bla-bla, mert hogy el van tulozva a felelem, hogy semmibe nezik a maganszferat, ma meg mar termeszetes, hogy barkirol bamit meg tudnak, barmibe belenezhetnek, beleolvashatnak.