( willy | 2013. 06. 05., sze – 18:58 )

Tisztelve a véleményed: nem lehetne olvasni egy kicsit? A Google hozzáállása: ha talál exploitálható rést szól, 60 nap van javítani. Közben figyel hogy próbálják e kihasználni az adott hibát exploittal, ha igen, akkor a következő 7 napra rövidíti az időt amíg elvárja hogy javítsák vagy workaround lehetőségről tájékoztassák a telepített verziók gazdáit.
Szerintem, ez egy pénzért árult (és támogatott) szoftvernél alapkövetelmény. Nem is teljesíthetetlen egyetlen határidő vagy eljárás sem _látatlanban_ általánosságban. Persze lehet olyan hogy mégsem. Korrektül meg is lehet ezt beszélni. A Google azt állítja hogy az MS ehhez elég agresszívan áll hozzá.
Van egy rendszered, amelyen van egy exploitálható hiba, de a gyártó annak ellenére nem szól neked 10 napig, hogy tudja hogy a hiba létezik és épp elég sokan kihasználják. Azt a lehetőséget, hogy a szoftvert használhasd pénzért vetted, ha akarsz sem tudsz belenyúlni, esetleg még támogatásod is van rá. Mennyit árnyal ezen esetleg, hogy ez az internet kliensek által 90%-ban használt operációs rendszer, ezzel az egész hálózatot boríthatóvá teszi?
Akkor most ezzel kapcsolatban hogy változik a véleményed?